23. heinäkuuta 2014

Kollektiivinen paskaobsessio.

Korea ei ole aivan niin hirveää kuin se alkuun vaikutti olevan. Itse asiassa, Korea on oikeasti ihan kiva. Ei tätä halua verrata Japaniin, muttei siltä voi välttyä kun on viettänyt viimeiset kaksi viikkoa kotona ja nyt yhtäkkiä onkin toisessa "samankaltaisessa" maassa. Itsellä ainakin vahvistuu vain kummastus siitä kuinka jotkut näkevät KAIKKI aasian maat samanlaisina. Anteeksi, mutta Japanissa ja Koreassa on valtavia eroja ja ne todella huomaa. Plussia ja miinuksia sen kummemmin oikeasti listaamatta, on pakko todeta, että itse pidän Japanin kohteliaisuudesta ja siisteydestä, mutta Seoulin metro on oikeasti loistava ja täällä tietyt asiat (kosmetiikka! metro!) on halpoja. Siitä huolimatta olen todella tyytyväinen tietäessäni, että pääsen vielä takaisin kotiin viikoksi.

Tiistaina herättiin 11 aamulla oikein hyvin ja pitkien yöunien jälkeen. Päästiin kämpän ovesta ulos tosin vasta yhen jälkeen, koska me ei todellakaan olla hirveen nopeita aamuisin (tai ainakaa mä en oo). Oltiin edellisenä päivänä sovittu, että lähetään kiertelemään Myeongdongia ja siellähän meillä meni koko päivä. Myeongdong on TÄYNNÄ kosmetiikkaliikkeitä, ruokaa ja kännykänkuoria myyviä kauppoja. Siellä meni ihan mukavasti aika kun kävi melkeen jokaisessa vastaan tulevassa liikkeessä tutkimassa kosmetiikkaa. Ite en yleensä tykkää ostaa kosmetiikkaa, koska en tunne että suomalaiset meikit yms. vastaa mun vaatimustasoa, mutta täällä mun tekis vaan mieli ostaa kaikki mahollinen.





Vähän aikaa pyörittyämme ja mun ostettua hirveesti kaikkea Nature Republicista, koska halusin viuhkoja, suunnattiin Paris Baguetteen ostamaan aamiaista (at 3PM, oho). Paris Baguetten vieressä oli pieni puisto, jossa pukumiehet kävi tupakkatauolla ja siellähän me sitten niitten keskellä syötiin aamupalaa. Koska olin tosiaan tuhlannu ihan älyttömästi rahaa jo kaikkeen, niin me yritettiin sitte ettiä automaattia, josta sais nostettua ulkomaalaisella kortilla rahaa. Oltiin ihan sokeita, joten Kiia meni kysymään turisti infosta apua ja siellä ne opasti meidät vastapäiseen taloon, jossa luki kissan kokosilla kirjaimilla, että sieltä saa nostettua rahaa.

No mentiin sitten sinne, mutta eipä sekään rahan "nostaminen" sujunu mutkitta. Tehtiin kaikki ihan normaalisti sen koneen kanssa, mutta siinä vaiheessa, kun sen olis pitäny antaa mulle rahaa niin se vaan jatko kelaamista eikä menny yhtää mihinkää suuntaa. Kiia kävi sitte hakemassa meille viereisestä Starbucksista juotavaa ja samalla ku siinä sitte niitä juotii niin päätettiin soittaa apua vieressä olevalla puhelimella. Kiialle sitten sanottiin että "hang up for 5 minutes" no tota... odotettiin siinä sitten avun saapumista lähemmäs 10 minuuttia, mutta lopulta joku tuli ja veti koneen toiselta puolelta mun kortin ulos ja sitten tuli antamaan sen mulle oven raosta. Joo tota, ei kiitos enään ikinä, tää oli ehkä hirvein kokemus ikinä.


Mä halusin kokeilla paikallista bubble teata, koska japanissa se ainaki on nannaa, ja sen jälkeen käytiin tutkimassa katukojuja ja päätettiin syödä kanaa. Yks kanatikkuvarrasmikäikinäonkaan maksaa 3000wonia eli n. 2€. Sitä saa sitten lääppiä erillaisilla kastikkeilla ihan oman maun mukaan ja me erehdyttiin ottamaan teriyaki kastikkeen lisäks BBQta, joka oli muuten ihan älyttömän tulista. Kanan syönnin jälkee oli siis pakko juosta kauppaan ostamaan vettä ja sen jälkeen itse asiassa lähettiinkin pikku hiljaa suuntaa kulkuamme kämpälle.




Keskiviikkona lähettiin Myeongdongissa sijaitsevaan Lotte Malliin ja löydettiin yläkerrasta tax free kauppoja, joista sai kaikkea ihan älyttömän halvalla, jestas sentään. Vaikka houkutuksia oli paljon, niin me ei kuitenkaan ostettu sieltä paljoa mitään ja muuten se tavaratalo olikin sitten vaan tosi kallis ja siellä oli hirveästi merkkiliikkeitä. Lähettiin sitten taas kiertelemään Myeongdongia ympäri, vaikka oltiinkin kierrelty se aika hyvin läpi edellisenä päivänä. Käytiin sit taas vaihteeks Paris Baguettessa ostamassa aamupalaa ja syötiin se edellisenä päivänä tutuksi tulleessa pukumiesten tupakkapuistossa.


Pyöritiin Myeongdongissa aika päättömästi, mutta huomattiin että yhen ison nature republicin yläkerrassa on levykauppa, joten mentiin sinne. Huomasin jo vaihtovuoden aikana, että ainakun meen levykauppaan niin en ikinä kävele sieltä ulos tyhjin käsin ja näin kävi tälläkin kertaa. En kuitenkaan seonnu siellä ihan täysin, vaan ostin muutaman levyn ja maksamisen jälkeen hipsin jäljellä olevien levyjen ohi erittäin nopeasti.

Levykauppa oli rakennuksen kolmannessa kerroksessa ja toisessa kerroksessa oli EXO metsä... Siellä oli jokaisen bändin jäsenen pahvinen ukkeli ja olin mm. aivan onneni kukkuloilla :D En nyt ala sen kumemmmin tässä selittämään EXOsta yms mutta olihan se ihan kivaa, kun omat idolit on koko ajan jokapuolella.


Jassu onnellisena metsän vieressä

Käytiin vielä vähän pyörimässä, chekkaamassa läheinen seven eleven ja syötiin valtava suklainen crepe, kunnes otettiin metro yeouinaruun (also known as jojonaru, koska korea on liian vaikeeta meille, niin nimetään kaikki paikat uudestaan). Yeouinarussa oli ihan täydellinen näkymä Han-joelle ja kerettiin oikeastaan just sopivasti vähän ennen auringonlaskua sinne. Maisemat oli mahtavat ja siellä me sitten vietettiin loppu ilta sojua juoden, kunnes kello oli sen verran, että oli aika suunnata kämpille.
Jassun jätticrepe — nutellaa, trail mixiä, banaania ja jäätelöä, äklömakeaa, mutta tämän reissun aikana on käynyt selväksi, että Jassu pitää kaikesta aivan käsittämättömän makeasta, heh.
Hyvin suosittu "icecup" -juoma. Ostat pussin valitsemaasi makua ja kaadat sen ice cupiin and voilá, there you have a nice and refreshing drink!




We found love from a hopeless place... Yeouinarun tunnelma oli vertaistaan vailla, yksi niistä asioista, joita Seoulista jää kaipaamaan.




Kaupungin valot olivat aika kauniit, kuva ei todellakaan tee oikeutta näkymälle.
ulkona oli "kylmä"... valitin lähtiessämme, että pitäisi olla pitkähihainen ja metroaseman aikataulunäyttö kertoi lämpötilan silti olevan 30°C paremmalla puolella?!

Torstaina oli mun 18v (koreassa 19v, jee) synttärit ! HBD to me ♥ Sain Kiialta hienon kortin heti kun päivä vaihtu~ mutta joo, oltiin sovittu meijän muutaman kaverin kanssa, että nähään ja käydään syömässä ja pyörimässä yms. Tavattiin Katariina ja Sanna Hongdaessa vähän 11 jälkeen ja vähän aikaa pyörittyämme siellä todettiin, että melkeen mikään paikka ei ollu auki, joten päätettiin mennä syömään. Minä ja Kiia vaan mentiin Katariinan ja Sannan perässä, koska tosiaan ei ymmärretä mitään ja ne on kuitenkin ollu vaihdossa Koreassa. Päädyttiin sitten lopulta Han's Deliin ja syötiin kevyt pieni aamupala... Kiia otti omuraisua ja mä söin tonkatsua.


omuraisu~
Mä en todellakaan tiedä mitä tää paita yrittää sanoa, onko jollain ideaa?
omg jee gangnam?!
Pyörittiin Hongdaessa sitten vähän yli kolmeen asti, kunnes Katariinan ja Sannan piti lähteä ja me lähettiin Kiian kanssa Gangnamiin, jossa nähtäis taas muutama meijän kaveri. Oltiin sovittu, että nähään viideltä, joten meillä oli hyvin aikaa pyöriä kahestaan aseman lähellä. Käytiin sitten Starbucksissa ja Kiia osti mulle "synttärilahjan" aka makso mun juoman. Istuttiin sitte aseman ulkopuolelle odottamaa Juliaa, Ruusua ja Kukkaa ja kuunneltiin kun vieressä neljän hengen lauma alko laulamaan jeesuksesta yms. Todettiin sitte Kiian kanssa, että tää on taas yks niistä hetkistä, ku on onnellinen ettei ymmärrä koreaa.



Kun odotettu kolmikko saapu paikalle, niin pyörittiin vaatekaupoilla jonkun aikaa, kunnes lähettiin syömään. Aluks meijän piti mennä syömään italialaiseen ravintolaan, mutta se olikin kiinni, joten etittiin toinen ravintola mihin vois mennä. Löydettiin hyvä ravintola aika nopeasti ja oi sitä onnea, kun oli mukana ihmisiä jotka puhuu ja ymmärtää koreaa, niin ei tartte ite edes yrittää. Mä otin tteokbokkia ja Kiia söi manduja, ja voi hyvä luoja mun tteokbokkit oli tulisia kun niitä oli sen about puolet syöny.





Gangnamissa jaettiin ilmaista viinaa?? Kuulemma tosi pahaa...
Syömisen jälkee ei oikeestaa jaksettu hirveesti tehä mitään, joten mentiin vaan istuskelemaan ja juttelemaan, kunnes todettiin, että on aika lähteä takasin kämpille. Julia ja kumppanit asu ihan meidän kämpän lähellä, joten mentiin samalla metrolla ja käytiin yhdessä aseman lähellä olevassa kaupassa (jonka olemassa olosta me ei Kiian kanssa tiedetty ennen tätä). Ostettiin sieltä oikeestaan tosi vähän oikeeta ruokaa, koska en laske mun banaanimaitoja ja juustoa ruoaksi, mutta ostettiin myös kakkutarpeita, että Kiia saa koottua mulle hienon synttärikakun.

Meijän Seoulin kämpässä oli siis 4 huonetta ja yhteensä meitä asui siellä 7 henkilöä ja meistä 4 oli vuokralla siinä. Kun päästiin meijän kämpille torstaina oltais voitu juosta vessaan asap, mutta huomattiin että siellä sitten asusteli jompikumpi näistä toisista vieraista (jotka yllätysyllätys oli kiinalaisia, tästä myöhemmin lisää köhköh). Siinä vaiheessa kun oli menny puol tuntia eikä vessaan vieläkään päässy, alko pinna olla jo aika kireellä... Sitten kun vessaan lopulta pääsi, niin joka paikka oli täynnä vettä eikä amme vetänyt, koska siellä oli niin paljon hiuksia... Kiia kirjotti heille sitten oikein diplomaattisen lapun, joka oli oikeesti aika ystävällinen, asiaa koskien ja kun mentiin jossain vaiheessa uudestaan vessaan, niin ammeessa ei ollu enää hiuksia, jestas sentään kiitos. Tämähän nyt on toki Kiialle hyvää harjottelua yliopistoelämää varten~


On se hieno kakku. Ei ainakaan suklaasta ole puutetta?
Loppu ilta/yö lahnattiin meijän huoneessa ja mentiin nukkumaan joskus seuraavan päivän puolella...

Loppukevennyksenä vielä video Jassun kortista. Avasin kortin kirjoittaakseni siihen ja meinasin pudota sängystä kun kortti alkoi laulaa...

Ei kommentteja: