3. heinäkuuta 2014

Hengittiin selvissä!

(otsikko yksi monista MUC-HND lennolla syntyneistä vitseistä, 
hauskinta ehkä se, ettei Jassu tajunnut sanoneensa asian vähän oudosti)

Herättiin puoli kuuden aikaan ja nyt suihkussa käytyäni ajattelin, että olis ehkä hyvää aikaa vähän kirjoitella meidän matkasta. Se ei todellakaan mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta toisaalta olisi ehkä aika tylsää vaan kirjoittaa "no tota mentiin lentokoneeseen ja sit istuttiin sil".

Reissuhan ALKOI ihan hyvin Helsinki-Vantaalla ja huolimatta todella epämukavista penkeistä HKI-MUC -lennolla selvittiin sinne asti ihan hyvin. Helsingistä kuitenkin lähdettiin myöhässä, mikä kostautui Munchenin päässä aika nopeasti. Meillä oli tosi selkeä action plan ja löydettiin passintarkastukseen, jossa sitten olikin aivan jumalattomat jonot... "Fast Track" -jono oli kolme kertaa pidempi kuin muut ja lennon lähtöön oli 25min. Päädyimme juoksemaan hulluna oikealle portille, mutta loppujen lopuksi kone sitten lähtikin noin vartin myöhässä. Koneeseen juoksemisen jälkeen olo oli aika "huh, me made it!", mutta eihän se hauskuus tietenkään siihen vielä loppunut.

ha. haha. hahahaha. ei paljoa naurattanut kun nämä olivat NORMAALIT jonot.
meillä oli "Fanhansa" -kone ja se oli kuvaamisen arvoista.
we did it!
Sen lisäksi, että koneen näytöt olivat pikemminkin tablettinäyttöjä kuin niitä totuttuja pieniä ja huonolla kuvalla varustettuja, niihin kävivät omat kuulokkeet (onneksi!) JA USB -portin avulla pystyi  lataamaan kännykkää vaikka koko lennon ajan. Ilahdutti!


ruokalista~
 Ensimmäisen neljä tuntia jaksoi aika hyvin, ruoka oli hyvää ja sitä oli kauheasti (vaikka tavallaan olen vieläkin kateellinen normiruokaa syöneille — ne alkupalanuudelit näytti tosi hyviltä), skumppa oli kylmää, alakerrassa olevat vessat yllättävän tilavia ja "The Wolf of Wall Street" viihdytti loppujen lopuksi kuusi tuntia :D Lennettiin aika alkuvaiheessa Suomen yli ja siinä vaiheessa tuntui vähän hölmöltä lentää Japaniin Saksan kautta ja sen takia matkustaa käytännössä 10h enemmän, mutta toisaalta liput eivät olleet kalliit, Finnairin suora lento olisi ollut 200€ enemmän. Näin pitkällä matkustusajalla saa myös bonuksena aivan järjettömän väsynyttä läppää vuorokauden! Meno oli välillä aika villiä ja oltiin toisinaan myös ainoat valveilla olevat, mutta ihan hauskaa meillä oli :D
skumppaa ja Asian Vegetarian meal~

pakkauksen sisältö
 Jossain vaiheessa Jassulle tuli ihan hirveän huono olo ja siinä vaiheessa ei ihan kauheasti lohduttanut, että lentoa on vielä aika hitsin monta tuntia jäljellä. Onneksi snackseina saadut sake onigirit ja appelsiinimehu vähän virvoittivat ja Jassu jotenkin selvisi elossa.

Meillä oli tosiaan koneessa (sopivasti meidän kohdalla) vessat ALAKERRASSA. Huolimatta siitä, että on lentänyt paljon, tämä tuli aika mielenkiintoisena yllätyksenä. Kuitenkin, alakerran vessat osoittautuivat erittäin hyväksi, sillä jonot eivät tukkineet käytäviä ja jonoja ei muutenkaan syntynyt pahemmin kun oli viisi vessaa normaalin 2/käytävä sijasta. Alakertaan vievät portaat myös toimivat hyvin venyttelyn apuna siinä vaiheessa kun istuminen oli oli yksinkertaisesti liikaa.



Onneksi (?!) Jassu ei ollut ainoa, joka pääsi nauttimaan kauheasta olosta. Loppulennosta tuli kiitettävää turbulenssia ja lähes vuorokauden valvominen alkoi ottaa voimille, joten päädyin skippaamaan kunnollisen aamiaisen ja yritin sen sijaan torkkua. 30min silmät kiinni-suu auki -torkkuminen auttoi ja olo parani (joskin jatkoin aamiaisen jälkeen ja onnistuin oikeasti nukkumaankin).

AVML -aamiainen~ kikherneitä, tomaattikastiketta ja leipää.
Huolimatta pitkän matkan aiheuttamasta rasituksesta, Luffelle on pakko antaa iso thumbs up aivan loistavasta palvelusta, hyvistä ruoista, mukavasta koneesta ja yksinkertaisesti todella hyvin sujuneesta lennosta. Yllättävän hyvin noinkin pitkän (11h) lennon saa sujumaan, vaikka viimeiset tunnit nyt toki aina ovatkin tuskaa.

Tokioon saapuessa oli aika kypsä lentämiseen, mutta onneksi saatiin vähän jännitystä tähänkin 3h vaihtoon... Vastoin oletusta, meille oli Helsinki-Vantaalla sanottu ettei laukkuja tarvitse Japanissa ottaa ulos ja viedä baggage dropiin (ihan oikeasti, en ole töissä kentällä ja näyttää, että tiedän paremmin kuin ihmiset joille maksetaan?!). Varmistettiin tämä vielä Luffen lentohenkilökunnalta ja kaiken piti olla ok. Käväistiin intl. terminaalin Lawsonilla immigrationin jälkeen ja siirryttiin oikeaan terminaaliin, mutta yhtäkkiä meidän boarding passit eivät kelvanneetkaan. Ei tästäkään kukaan viitsinyt Helsingin päässä sanoa?? Ei mitään, jonotetaan vaihtamaan ne oikeanlaisiin ja siinä sitten saadaan kuulla, että laukut olisi pitänyt hakea ja dropata. Totta kai tämä on tavallaan oma vika ettemme näin tehneet, mutta Helsingissä sanottiin ettei tarvitse ja lentohenkilökunta komppasi?!? Onneksi ANAn ihana virkailija sai asian hoidettua, lähdimme takaisin intl. terminaaliin hakemaan laukkuja ja siellä oli vastassa kenttävirkailija, joka vei meidät laukkujemme luokse, kärräsi ne baggage droppiin ja saattoi meidät turvatarkastukseen. Jonoja ei ollut laisinkaan ja turvatarkastuksesta meillä oli yksityiskuljetus minami domestic terminaliin.

väsytti ja oli vähän "ette oo tosissanne" -fiilis... Pian seuranneen näyn jälkeen ilo oli taas ylimillään~

PARASTA KUITENKIN OLI............
POKÉMON -LENTOKONE. 
ME NÄHTIIN SE. 
MY LIFE IS COMPLETE?!?

Nyt Jassu naureskelee vieressä ja katsoo aamutelevision ohjelmaa aivohalvauksista, mutta olin ehkä salaa jossain syvällä toivonut joskus näkeväni Pokémon -koneen ja yhtäkkiä se vaan oli siinä? Mentiin platalla meidän yksityisbussissa ja yhtäkkiä vaan näin silmäkulmasta jotain värikästä ja siinä se oli??

Huolimatta kaikesta säädöstä, meillä oli melkein tunti aikaa hengailla vielä terminaalissa ja juoda oranginaa ja vitamin wateria. Lento Osakaan oli onneksi vain tunnin, koska siinä vaiheessa ei enää yhtään huvittanut istua missään, kaikkein vähiten ehkä lentokoneessa. Osakaan päästyä ensimmäisenä ehkä tuli mieleen jumalaton kuumuus. Ei täällä ollut kuin +26°C, mutta se on niin erilaista Suomen samoihin lämpötiloihin verrattuna. Anyhow, en todellakaan valita, koska ei se Suomen +13°C ja sadetta houkuta yhtään. Otan mieluummin tämän +26°C ja sadetta mitä täällä on tälle päivälle luvattu.

Itamilta piti vielä suunnistaa tänne senbayashiomiyaan, jossa meitä piti olla meidän landlord vastassa, vaan eipä ollut... No, tutkiessamme karttaa asemalla, sieltä tuli todella ystävällinen nainen ja tarjoutui saattamaan meidät tänne kämpille — hän asuu naapurissa ja meidän parvekkeelta näkee siihen pihaan, heh. Juteltiin mukavia kävellessämme ja päästiin talolle hyvin. Sisäänpääsy olikin seuraava haaste, yritettiin laittaa ulko-oven koodia miljoona kertaa ja se ei vaan toiminut??

näkymä parvekkeelta, ei paha.
kotikatu~ 
Tää sijaitsee tosi suloisella alueella ja vieressä on paljon izakayoja, takoyakipaikkoja ja lähes alakerrassa okonomiyakiravintola. Viiden minuutin päästä löytyy famima ja lawson ja hillitön shopping arcade, jota pitkin käveltiin eilen aika pitkään, mutta se ei vaan loppunut?!

Eilen illalla käytiin ostamassa aika paljon kaikkia ruokia mitä ollaan kaivattu ja mahtui sekaan uusiakin tuttavuuksia, kuten c.c. grape (fanta grapen makuista, joskin fanta on parempaa) ja matcha kinoko no yamat. Pidettiin parvekkeella piknik ja katseltiin hiljalleen pimentyvää Osakaa, oli kaunista ja yllättävän hiljaista siihen nähden, että kyseessä on suurkaupunki. Saimme myös tehtyä selkeän jaon sen suhteen kumpi kasaa pöydän ja tuolit ja hoitaa muutenkin tällaiset hankalat sulkemistehtävät — Jassu. Pelkään kynsien puolesta ja en vaan selkeästi osaa, mutta onneksi Jassu hoitaa.
siis niin, tosiaan ostettiin vähän ruokaa...
Tämän kaiken kasaamiseen on mennyt..... melkein kaksi tuntia. Kuvien siirtäminen, muistelu, väliin mahtunut breakfast of champions ja kaikki muut ylimääräinen säätely. Nyt Jassu syö 2nd breakfast of championsia (kareesoba) ja sen jälkeen olisi tarkoitus lähteä käväisemään shin-osakalla vaihtamassa rail passien exchange ordersit varsinaisiksi passeiksi ja hommataan ICOCAt. Ohjelmassa myös Namba, purikuraa ja illalla mahdollisesti takoyakia~ Life is quite good.

Kiitollinen, siunattu, onnellinen.

ps, tutut, jos haluatte kortteja täältä niin laittakaa osoitetta tulemaan parhaaksi katsomallanne tavalla, fb ainakin tavoittaa hyvin (:

Ei kommentteja: