8. toukokuuta 2014

We don't need the freedom someone else decided on

//sings aggressively// WE'LL GO TO THE END OF THE WORLD, TO THE POINT WE GET TIRED OF IT ! ♪

Heh, hei ! Oon aina ollut ja tuun aina olemaan huono kirjottamaan esittelyjä itestäni, mutta hei yrittänyttä ei laiteta ! Yritän olla ottamatta liikaa mallia Kiian postauksesta, koska en todellakaan tiedä mitä kirjottaisin.

Oon huono ottamaan julkasukelposia kuvia ja koska en viittiny laittaa kuvaa vanhojen tansseista ja niin mun nykyinnen fb profiilikuva saa kelvata, heh :)

Okei eli heipsan, olen Jasmin, 17vuotias (matkan aikana täytän 18, jes!) leipuri-kondiittoriksi opiskeleva hullu, joka halusi suorittaa kaksoistutkinnon ja jolla ei ole muuta elämää tällä hetkellä koulun lisäksi. Vaihtovuoden aikana asuin Osakassa (ja Narassa) enkä malta odottaa, että pääsen esittelemään toista kotiani Kiialle. Kirjoitin myös blogia vuoden aikana, erittäin huonosti tosin, mutta sieltä voi käydä lukemassa enemmän sen vuoden kokemuksista ja tapahtumista.



Asuin siis Osakassa, joka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki heti Tokion ja Yokohaman jälkeen. Kouluni sijaitsi lähellä Osakan ydinkeskustaa joten voisin sanoa tuntevani Osakan kuin omat taskuni ja nyt kun sanon näin, niin me eksytään jo heti ensimmäisenä päivänä.

Koulu jota kävin oli nimeltään プール学院高等学校 eli lyhyemmin Poole Gakuin. Oppilasmäärästä ei mitään hajua, mutta sen osaan kertoa, että samassa rakennuksessa oli sekä ylä-aste että lukio ja itse kävin siis lukion ensimmäistä. Kouluni oli yksityinen, kristitty, tyttökoulu ja vaikka mulla oli omat epäilykseni koulun suhteen, kun olin vielä Suomessa, niin kun kävin koululla ensimmäistä kertaa olin myyty. ♥

Osaka hoods ♥

Oon satavarma, että meillä tulee olemaan hauskaa Osakassa (ja koko matkalla ylipäätänsä) vaikka välillä kuitenkin saattaa tulla hieman outo fiilis, sillä nyt ei ollakaan Japanissa opiskelemassa vaan lomalla. Koulupukua ei siis tarvitse vetää päälle joka aamu ja kiirehtiä ruuhkaiseen junaan, jotta kerkeää kouluun ajoissa. 

Niiden päivien aikana, jotka me vietetään Osakassa olis tarkotus esitellä Osakan shoppailumahdollisuusksia, Dotonboria (ja siellä olevaa suurta Glico miestä, jonka edessä on pakko ottaa edes yksi kuva matkan aikana) sekä tietenkin Osakan linnaa ja muita must see- paikkoja, joita sieltä löytyy (ja niitä on paljon). Kiia saa kokea myös Osakassa olevan mahtavan Pokemon centerin, jossa tulee tod.näk. menemään paljon rahaa. Paljon aikaa tullaan myös viettämään Nanbassa, sillä siellä on niin paljon kauppoja, joissa on pakko käydä eikä niitä voi mitenkään kiertää yhdessä päivässä.


USJ eli Universal Studios Japan huvipuisto on myös "must see" -listassa, thanks to Kiia, ja toivottavasti keretään viettämään siellä edes yksi päivä kaiken syömisen ja muun ohella. Suunniteltiin myös, että tehdään erilaisia päiväretkiä mm. Tokioon, jossa eksytään 20000% varmasti.
Paljon on siis suunniteltu kaikkea, mutta paikan päällä sitten näkee, että mitkä suunnitelmat toteutuvat.


Osakan lisäksi vien Kiian käymään ainakin Narassa, sillä vietin siellä itse paljon aikaa vaihtarivuoden lopussa. Narassa on paljon temppleitä ja museoita, joissa itse kävin pyörähtämässä kavereiden kanssa, mutta niissä olisi kiva käydä uudestaan. Mitä nyt olisi Japanissa käynti ilman temppeleitä ja museoita?




Tästäpä tuli lyhyt postaus, oho... Hirveä hinku alkaa pakkaamaan matkalaukkuja ja lähteä jo kohti lentokenttää, mutta enään 54 päivää ja matka alkaa! Home, we're coming ♥

Ei kommentteja: